

Board of Directors Meeting Agenda May Strategic Retreat Monday, May 17, 2021 – Wednesday, May 19, 2021

Board Members Attending		
Elaine Mauldin, President	Giorgio Gotti, Director-Focusing on International	
Robert Allen, President-Elect	Audrey Gramling, Director-Focusing on Segments	
Terry Shevlin, Past President	John Hepp, Director-Focusing on Academic/Practitioner	
Mark Beasley, Vice President-Finance	Interaction	
Mark DeFond, Vice President-Research &	Mary Stanford Harris, Director-Focusing on Intellectual	
Publications	Property	
Beth Kern, Vice President-Education	Yvonne Hinson, Chief Executive Officer	
Ann Dzuranin, Director-Focusing on Membership		

Guests & AAA Professional Staff Attending

Annie Farrell – incoming VP Finance Stephanie Austin-Co-Director of Publications/Sr. Managing Sarah McVay - incoming VP Research and Editor **Publications** Darlene Dobson- Executive Assistant Tim Rupert – incoming Director-Focusing on Segments Erlinda Jones – Senior Director of Meetings and Programs Mark Dawkins – incoming President-Elect Michele Morgan - CFO Matt Anderson – incoming Interim DEI Director Karen Osterheld - Senior Director of the Center for Advancing Monte Swain - incoming Council Chair Accounting Education Nancy Nichols - Council Chair Steve Matzke - Senior Director of External Relations Ellen Glazerman - EY Nate Smith – Co-Director of Publications/Sr. Managing Editor Barbee Oakes - DEI Foundations Mark VanZorn, Director of Information Technology

Monday - May 17th - Agenda

Time	Topic (V=Vote)	Attachments (BW – Board Website, H – Handout, L – Link)	Presenter(s)
11:00 am (5 min)	A. Welcome 1. Agenda Review	BW – Meeting Agenda	Bob Allen
11:05 – 11:10 am (5 min)	B. A Message from EY		Ellen Glazerman
11:10 am – 1:15 pm (2 hours 5 min)	C. DEI Foundations (5-minute break at appropriate point)		Barbee Oakes
1:15 pm — 1:25 pm (10 min)	D. Issues in Accounting Education Senior Editor Selection		Mark DeFond
1:25 pm – 1:35 pm (10 min)	V = Current Board Votes E. Council Ballot Committee position selection		Elaine Mauldin
,	Director - Focusing on Diversity, Equity & Inclusion (DEI)		
	Director - Focusing on Academic/Practitioner Interaction		
	V =Current Board Votes		

Time	Topic (V=Vote)	Attachments (BW – Board Website, H – Handout, L – Link)	Presenter(s)
1:35 pm – 2:00 pm (20 min)	F. Strategy Recommendations from HQ Staff		Steve Matzke

Tuesday, May 18th - Agenda

Time	Topic	Attachments (BW – Board Website, H – Handout, L – Link)	Presenter(s)
11:00 am (5 min)	A. Welcome		Bob Allen
11:05 – 1:05 pm (2 hours)	B. IDI Results (5-minute break at appropriate point)		Barbee Oakes
1:05 – 2:00 pm (55 min)	C. Strategy Recommendations from HQ Staff		Karen Osterheld Stephanie Austin Nate Smith Erlinda Jones

Wednesday, May 19th - Agenda

Time	Topic (V=vote)	Attachments (BW – Board Website, H – Handout, L – Link)	Presenter(s)
11:00 am (5 min)	A. Welcome		Bob Allen
11:05 – 1:00 pm (1 hour 55 mins)	B. DEI Strategy (5-minute break at appropriate point)		Barbee Oakes
1:00 – 2:00 pm (1 hour)	C. February Financials and Phase 2 of Finance Budget: Budget Approval V = Current Board Votes		Mark Beasley
2:00 pm	Adjourn		